Hieronta

Uutuus Fit Kuopion tiloissa: Urheiluhierontapalvelut by Fysiomekka!

Urheiluhieronta
Urheiluhieronta sopii paitsi urheilijoille, myös arkiliikkujille, kuntoutujille, jne., iästä riippumatta. Klassiseen hierontaan verrattuna urheiluhieronta on tehokkaampaa. Siinä käytetään monipuolisempia otteita ja hoidon voimakkuutta säädellään parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi. Urheilijoiden hoidossa huomioidaan myös hieronnan vaikuttavuuden tarve suhteessa urheilijan harjoitus- ja kilpailuohjelmiin.
Ajanvaraukset, hinnastot ja lisätietoja: www.fysiomekka.fi

Kinesioteippaus
Kinesioteipin ja kinesioteippauksen avulla pystytään poistamaan tehokkaasti kiputiloja, parantamaan nivelten liikkuvuutta, ohjaamaan lihasten ja nivelten liikeratoja sekä nopeuttamaan vammautuneen kudoksen paranemista.

Mihin hieronta auttaa

Hieronta määritellään hoitotarkoituksessa tehtäväksi kudosten mekaaniseksi muokkaukseksi ja sitä käytetään nykyään moniin eri tarkoituksiin. Hieronnalla voidaan paitsi poistaa kipua, myös rentouttaa lihasta, kiihdyttää verenkiertoa, edistää palautumista ja niin edelleen. Hierontamenetelmiä on useita, tavallisimpia ovat klassinen hieronta ja urheiluhieronta.

Ohjeita hierontaan

Ensimmäisellä hierontakerralla aloitetaan yleensä kevyesti. Jos lihaksisto on tottumaton hierontaan, se voi alkuun hieman kipeytyä. Lihasarkuus häviää parissa päivässä, eikä se ole vaarallista. Hierontaa ei voi tehdä, jos asiakas on päihtynyt alkoholin tai huumavien lääkkeiden vaikutuksesta. Muita esteitä hieronnalle ovat vakava sydänsairaus, tuore vamma hieronta-alueella, kuume tai jokin muu yleinen tulehdustila. Ota yhteyttä, jos olet epävarma hieronnan soveltuvuudesta sinulle.

Kuinka valmistaudun hierontaan

Hierontaan ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti. Mikäli sinulla on erityisiä tuki- ja liikuntaelimistöön liittyviä ongelmakohtia niin muista kuitenkin mainita niistä erikseen hierojalle. Hieroja odottaa palautetta hieronnan voimakkuudesta. Älä siis epäröi kertoa toiveistasi myös hieronnan aikana.

Hieronnan jälkeen

Hieronta ei suoranaisesti estä tekemästä mitään. Voimakkaan hieronnan jälkeen ei suositella raskasta liikuntaa tai voimakasta fyysistä työtä. Jokaisen hierontakerran jälkeen kannatta juoda normaalia enemmän vettä jotta hieronnan irrottamat kuona-aineet huuhtoutuvat paremmin pois elimistöstä.

Olen Saku Paukku, Jyvässeudulta kotoisin oleva koulutettu hieroja/urheiluhieroja. Pitkän urheilutaustan omaavana olen aina ollut kiinnostunut ihmiskehon toiminnasta, ja siksi alan valinta selkiytyi luontevasti jo muutamia vuosia sitten. Perustyöni lisäksi hallitsen mm. fascia-hieronnan sekä purentalihasten käsittelyn.
Yksilöllisyyden huomioiminen on minulle työssäni tärkeää. Kuuntelen asiakasta ja pyrin myös antamaan täsmällistä ohjeistusta lihaskunnon ylläpitämiseen. Työni parhaana puolena pidänkin asiakaskunnan monipuolisuutta ja sen myötä tarjoutuvia uusia näkökulmia ja haasteitakin.

Varaa oma aikasi Fit Kuopion toimipisteeseen, niin hoidetaan yhdessä kroppasi kuntoon!


 

 


Hei! Olen Iida Savolainen, lupsakka immeenen Kuopijjosta.

Olen ollut pienestä pitäen kiinnostunut tuki- ja liikuntaelin sairauksista sekä kehon hyvinvoinnista, joten hierojan ammatti oli luonnollinen uravalinta. Lajitaustaa on muun muassa kertynyt kilpatasolta jalkapallosta sekä salibandysta.

Hieron pehmeän napakoin ottein aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Minua on helppo lähestyä ihmisenä, joten varaa aika hierontaan niin annetaan yhdessä kireyksille kyytiä! 

Asiakkaiden arviot Facebookissa:

”Iida Savolainen Fit Kuopiolla on voimakasnäppinen hieroja! Hyviä kotihoito-ohjeita sain kotiläksyksi.”

”Iida Savolainen Fit Kuopiolla osaa hommansa. Aion käydä jatkossakin.”

Kuvan mahdollinen sisältö: 2 henkilöä, hymyileviä ihmisiä, teksti